Zoran Živković

Odabrane najbolje fotografije inspirisane knjigama Zorana Živkovića

Zoran ŽivkovićKako smo ranije pisali, portugalski izdavač “Cavalo de Ferro” je u saradnji sa lisabonskim festivalom “Forum Fantastico” i bibliotekom “Orlando Ribeiro” organizovao međunarodni konkurs “ZoranFrames”, za umetničke fotografije nadahnute jednom od četiri knjige Zorana Živkovića koje su do sada objavljene u Portugaliji: “Biblioteka”, “Poslednja knjiga”, “Pisac u najam” i “Sedam dodira muzike”.

Ranije ovog meseca, stručni žiri je odabrao 16 najuspešnijih fotografija pristiglih na konkurs, koje su zatim predstavljene na izložbi pod nazivom “ZoranFrames”. Izložba je organizovana u lisabonskoj biblioteci “Orlando Ribeiro” i trajaće do 07. decembra 2013. godine.

Sinoć su proglašene tri najbolje fotografije. Prvo mesto je pripalo fotografiji “Dançando com a Morte”, drugo mesto je zauzela “Guarda-Palavras”, dok je na trećem mestu fotografija naslovljena kao “Túrbido”. Sve tri nagrađene fotografije možete videti na forumu Art-Anima.

Inače, izdavačka kuća “Cavalo de Ferro” najavljuje da će početkom naredne godine objaviti još jednu Živkovićevu knjigu. Reč je o romanu “Veliki rukopis”, koji je u Srbiji objavljen pod nazivom “Nađi me”.