Objavljen završni deo Del Torove vampirske trilogije

Izdavačka kuća “Čarobna knjiga” objavila je završni deo trilogije “Soj” koju zajedno potpisuju filmski horor majstor Giljermo del Toro (“Panov lavirint”, “Blejd”, “Helboj”) i pisac Čak Hogan.

“Večita noć” kako glasi naslov trećeg dela “Soj” trilogije, vremenski je smešten dve godine nakon pojave vampirskog virusa koji je čovečanstvo doveo na ivicu istrebljenja.

Vampirska rasa je potpuno zavladala svetom, a svi pokušaji organizovanijih otpora ljudi, sistematski su uništavani. Sudbina onih koji su ostavljeni da žive, gora je od najstrašnije noćne more. Živi su da bi služili, podjarmljeni i zatočeni u logorima, podeljeni u grupe onih koji rađaju nove ljudske jedinke i onih drugih, čijom se krvlju goste Gospodar i njegova ogromna vojska.

Jedina nada čovečanstvu je mala grupa koju čine doktor Efraim Gudveder, doktorka Nora Martinez, bivši istrebljivač pacova Vasilij Fet i vampir Kvinlan, koji želi da se osveti Gospodaru. Oni se udružuju da bi spasli Efovog sina Zaka, ali i da bi pomrsili konce novom, neprirodnom svetskom poretku.

Iako se završava romanom “Večita noć”, očekuje se da bi trilogija “Soj” u doglednoj budućnosti mogla da nastavi život u vidu televizijske serije ili filma.