Objavljen prvi deo antologije priča o vampirima

U znaku vampirice - Ženske priče o krvopijamaIzdavačka kuća “Paladin” objavila je prvi deo dvotomne antologije priča o vampirima “U znaku vampirice – Ženske priče o krvopijama”.

Knjiga je štampana u ediciji “Fraktali”, posvećenoj slipstrim prozi, a priređivač je poznati pisac i prevodilac fantastike Goran Skrobonja.

Na 190 strana knjiga donosi trinaest priča istaknutih književnih stvarateljki iz Srbije i regiona: Laure Barne, Jelene Lengold, Verice Vinsent Kol, Mirjane Đurđević, Veronike Santo, Mirjane Marinšek Nikolić, Branke Selaković, Dragane Matović, Ivane Milaković, Biljane Malešević, Sanje Pavošević, Nede Mandić Spaosojević i Mine Todorović.

Uskoro će biti objavljen i drugi deo antologije, pod nazivom “U znaku vampira – Muške priče o krvopijama”, u kojoj će se naći priče domaćih autora, a razlog za podelu ove vrste priređivač objašnjava prispećem velikog broja kvalitetnih i obimnih dela, i time što su po prvi put, na njegov poziv, podjednako aktivno odgovorili i ženski i muški pisci.

Ističući kvalitet objavljenih radova, u predgovoru antologije Skrobonja kaže: “Trenutno najistaknutije stvarateljke i stvaraoci na današnjoj domaćoj književnoj sceni bili su dovoljno zaintrigirani mojim pozivom da o vampirima pišu na netradicionalne načine, tako da slobodno mogu da kažem kako se priče koje sam od njih dobio ubrajaju među najbolje kratke prozne tekstove koje sam ikada pročitao.”

Celoviti tekst predgovora možete pročitati ovde.

“U znaku vampirice – ženske priče o krvopijama” neće se naći u domaćim knjižarama do završetka Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. Sajamska cena knjige biće 500 dinara, a moći će da se pronađe na štandu izdavačke kuće “Paladin”, koji će biti postavljen u Galeriji Hale 1. Do tada, svi zainteresovani, knjigu mogu naručiti direktno od izdavača.