Objavljen drugi deo knjige “Bodež snova” Roberta Džordana

Domaći ljubitelji serijala epske fantastike “Točak vremena” Roberta Džordana od nedavno su u prilici da čitaju drugi i završni deo “Bodeža snova” – jedanaeste knjige ovog serijala, koja je zbog obima podeljena na dve celine.

Na sajtu izdavačke kuće “Laguna” kaže se da drugi deo “Bodeža snova” uvodi čitaoca u veliku završnicu najveličanstvenijeg serijala epske fantastike svih vremena.

Verovatno najvažniji roman u serijalu nakon “Nebeskog ognja”, “Bodež snova” raspliće mnoge čvorove, pripremajući i čitaoca i protagoniste za veliku završnicu “Točka vremena”. Nakon događaja opisanih u “Bodežu snova”, Rand, Met, Perin, Egvena i ostali likovi koji su postali miljenici čitalaca širom sveta više nemaju nezavršena posla – i okreću se predstojećem Tarmon Gai’donu. Kada se Zmajev barjak zavijori, više ništa neće biti kao pre.

“Bodež snova” je poslednji roman koji je Robert Džordan napisao za života, ostavivši serijal “Točak vremena” nedovršenim. Čast da serijal privede kraju dobio je mladi američki pisac Brendon Sanderson, koji će taj posao realizovati na osnovu beležaka koje je velikan epske fantastike ostavio za sobom.