Novo iznenađenje za fanove Harija Potera

Sajt u pripremi: POTTERMOREAutorka serijala knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru najavila je da će uskoro zaživeti internet stranica “Pottermore”, čiji se sadržaj za sada krije od javnosti – javlja sajt B92.

Spisateljica Džoan Ketrin Rouling postavila je putem interneta niz zagonetnih tragova, čijie rešenje vodi do naziva novog sajta “Pottermore”, preneli su 16. juna britanski mediji. Na njenom zvaničnom ‘youtube’ kanalu postavljen je i časovnik koji odbrojava dane do zvaničnog saopštenja, a ono je zakazano za 23. jun.

Njen advokat Nil Bler u izjavi za “Daily Telegraph” opovrgnuo je glasine da je reč o novoj knjizi o Hariju Poteru. List navodi da će najverovatnije sajt predstavljati mesto na kojem će se okupljati Poterovi fanovi, kao i da će biti dostupne brojne igrice, interaktivni sadržaji, zvanična “Hari Poter enciklopedija”, kao i audio materijal na kojima glumac Stiven Fraj čita cele knjige.

Još jedan sajt o Poteru “The Leaky Cauldron” dobio je ekskluzivno pravo da “zaviri” u novi projekat, a prema njihovim rečima “Pottermore” je jedan od najuzbudljivijih dodataka ovom čarobnjačkom svetu. “Iako nije nova knjiga, ovo je nešto podjednako uzbudljivo”, navodi se na tom sajtu.

Studio “Warner Bros” prošle godine registrovao je ime “Pottermore”, a u ugovoru se navodi da će ovaj naziv obuhvatati internet igrice, četovanje, filmske inserte i književne programe, saznaje “Daily Telegraph”.

Džoan Ketrin Rouling objavila je poslednju knjigu o Hariju Poteru 2007. godine, koja je tokom prvog dana prodata u jedanaest miliona kopija širom sveta. Ekranizacija ove knjige podeljenja je u dva dela, a drugi i poslednji deo premijerno će biti prikazan 15. jula širom sveta.