Novi fantastički naslovi iz Lagune

Izdavačko preduzeće Laguna u proteklih nekoliko dana je na tržište izbacilo tri naslova koja bi mogla biti interesantna ljubiteljima fantastičke književnosti: “Tigana” Gaja Gavrijela Keja, “Mrtva si, veštice!” Kim Harison i “Obećanje anđela” koju potpisuju Ferderik Lenoar i Violet Kabezo.

“Tigana”, Gaj Gavrijel Kej

Gaj Gavrijel Kej: Osam od devet provincija poluostrva Dlan palo je u ruke ratnika čarobnjaka Brandina od Igrata i Alberika od Barbadiora. Brandinov mlađi sin pao je u bici za Tiganu, u znak osvete, čarobnjak ophrvan gubitkom sina uništava svaki trag ove zemlje. U očajničkom pokušaju da ožive sećanje na državu čije postojanje je magijom izbrisano iz pamćenja ljudi i vrate slobodu porobljenom svetu, putujući muzičar Devin i grupica njegovih saboraca lutaju zemljom slomljenom jarmom osvajača. U međuvremenu, na Brandinovom dvoru, Dijanora, njegova omiljena ljubavnica i još jedna prikrivena Tiganjanka, bori se između želje za osvetom i ljubavi prema tiraninu.

U veličanstveno realizovanom svetu, istovremeno senzualnom i brutalnom, ovaj majstorski jednodelni ep, originalna i složena vizija dobra i zla o strastvenom narodu koji pokušava da ostvari svoje snove ostavlja bez daha svojom vizijom i zauvek menja granice epske fantastike.

 

“Mrtva si, veštice!” Kim Harison

Kim Harison: Sva noćna stvorenja okupljaju se u Rupi, u Sinsinatiju, da se kriju, vrebaju, zabavljaju… i da se nahrane.

Vampiri vladaju tamom u svetu punom nezamislivih opasnosti u kojem grabljivci jedu grabljivce. Zadatak Rejčel Morgan jeste da unese red u taj svet.

Kao lovac na ucene, veštica s opasnim seksepilom i stavom naći će ih žive, mrtve… ili nemrtve.

Vratolomna avantura kroz opčinjavajuće i jezivo sagledavanje našeg sveta.

 

“Obećanje anđela”, Ferderik Lenoar i Violet Kabezo

Frederik Lenoar i Violet Kabezo: Planina koju šibaju oluje, mesto gde su se negovali primitivni kultovi, koje su potom prvi hrišćani osveštali, Mon Sen Mišel još skriva svoje tajne. Početkom XI veka, graditelji katedrala podigli su veliku romaničku opatiju u slavu Arhanđela Mihajla, princa nebeske vojske i vođe duša na drugi svet. Hiljadu godina kasnije, mlada žena arheolog, posvećena srednjem veku, žrtva je zagonetke u kojoj se prošlost i sadašnjost spajaju na neobičan način. Neobjašnjivi zločini, opasne ljubavne veze, hiljadugodišnje tajne… Putovanje kroz vreme, strastan susret i potraga za večnošću, Žoanu neumoljivo dovode do granica sveta koji se ne napušta bez ožiljaka.

Ovo je kriminalistički roman, metafizički triler koji će vas ostaviti bez daha, očaravajuće delo književnice Violet Kabezo i filozofa i pisca Frederika Lenoara.