Nova knjiga iz serijala „Moćna petorka“ Entonija Horovica

Izdavačka kuća „Portalibris“ objavila je novi roman Entonija Horovica „Nekropolis: Grad mrtvih“. Reč je o četvrtom delu pentalogije „Moćna petorka“.

Budućnost sveta je u rukama petoro tinejdžera. Četvoro od njih je ranije već otkrilo svoje neobične moći: Skot i Džejmi su telepate, Pedro može da leči rukama, a Met može da upravlja stvarima uz pomoć uma. Sada dolazi vreme da i poslednji član družine, devojčica Skarlet Adams, otkrije svoj naročiti dar.

Sile zla uspevaju da zaposednu Hong Kong i pretvore ga u grad mrtvih. Kada se jednom uđe u njega, povratka nema. Nakon što Skarlet bude uvučena u zamku i uđe u kineski grad, družini neće preostati ništa drugo nego da pođe za njom. Čekaju ih mračne ulice nakvašene krvlju, kojima vrebaju duhovi, demoni i raznorazna druga užasna stvorenja.

Entoni Horovic (60) jedan je od najplodnijih savremenih britanskih pisaca. Autor je pedesetak knjiga, među kojima i brojnih bestselera prevedenih na više od dvadeset jezika. Za dečji roman „Sceleton Key“ dobio je nagradu „Red House Book“. Kao scenarista, potpisao je više desetina epizoda Bi-Bi-Si-jevih serija „Ubistva u Midsameru“ i „Herkul Poaro“, a jedini je autor koji je dobio dozvolu fondacije Artura Konana Dojla za korišćenje lika Šerloka Holmsa u svom romanu („Kuća svile“).

Entoni Horovic - Nekropolis: Grad mrtvih
Entoni Horovic – Nekropolis: Grad mrtvih