Noć knjiga o Hariju Poteru

Noć knjiga o Hariju Poteru 6. februara u BGB-u

Izdavačke kuće Čarobna knjiga i Evro Book odlučile su da ove godine udruženim snagama obraduju ljubitelje knjiga Dž.K. Rouling, pridruživši se globalnom obeležavanju Međunarodne noći knjiga o Hariju Poteru.

Pomenuti izdavači će na Dečijem odeljenju Biblioteke grada Beograda (Zmaj Jovina 1) u četvrtak 06. februara 2020. godine od 18 časova organizovati događaj namenjen ljubiteljima popularnog knjiškog serijala.

Nosioci događaja biće sami ljubitelji Harija Potera, koji se pozivaju da dođu u što većem broju maskirani u nekog od likova Čarobnjačkog sveta.

Tema ovogodišnje Noći knjiga o Hariju Poteru biće Tročarobnjački turnir, a u skladu sa tim, biće organizovan i Tročarobnjački kviz znanja.

Najmlađi ljubitelji Harija Potera biće u prilici da crtaju svoje omiljene likove ili delove iz ilustrovanih izdanja, a od načinjenih radova biće priređena Magična izložba.

Oni koji, pak, više vole pisanu reč, imaće priliku da pred publikom pročitaju svoje omiljene delove iz knjige Hari Poter i Vatreni pehar.

Serijal knjiga o Hariju Poteru, jedan je od najprodavanijih proznih serijala za decu i tinejdžere. Prvih sedam knjiga objavljeno je od  1997. do 2007. godine, a osma Hari Poter i ukleto dete 2016. godine.

Ove hit knjige prodate su u pola milijarde primeraka u preko 200 zemalja. Prevedene su na 80 svetskih jezika, a na osnovnu njih nastalo je osam nezaboravnih filmskih hitova.

Čarobna knjiga i Evro Book će od 03. do 09. februara pripremiti i posebne popuste na sve knjige o Hariju Poteru.

Međunarodna noć knjiga o Hariju Poteru
Međunarodna noć knjiga o Hariju Poteru