Točak vremena

Napreduje rad na igranoj seriji TOČAK VREMENA

Iako Vernon Sanders, predsedavajući Amazon TV-a, još ne može da saopšti tačan datum kada će početi sa emitovanjem televizijska adaptacija serijala Roberta Džordana Točak Vremena, potvrdio je da je produkcija na veoma dobrom putu – javlja PISB.

„Zadovoljni smo onim što smo do sada videli“, kaže Sanders. „Kao što znate, svim serijama koje se odvijaju u velikim svetovima i na ogromnim scenografijama potrebno je neko vreme kako bi se izradile. Izlazićemo u javnost sa vestima tokom godine, kako budemo napredovali, ali smo vrlo optimistični u pogledu serije“, dodaje Sanders.

„Još nismo videli gotov prvi rez, ali materijal na kom produkcija trenutno radi izgleda neverovatno“, kaže šefica Amazon studija Dženifer Salke.

„Razmatram period u kome bi serija mogla da počne, ali još uvek je rano da govorimo o tome“, golica nam maštu Sanders.

Radnja serijala Točak vremena odigrava se u ogromnom, epskom svetu gde magijom može da ovlada samo određeni procenat ženske populacije. Priča prati Moirainu, članicu jako moćne organizacije žena – čarobnica imena Aes Sedai. Na samom početku priče ona stiže u seoce zvano Dve Reke odakle kreće na opasno putovanje preko čitavog kontinenta. Na toj avanturi pridružiće joj se pet devojaka i momaka od kojih je jedan Ponovorođeni Zmaj, čovek čiji je dolazak najavljen proročanstvom i koji će ili spasiti ili uništiti čitav svet.

Uloge tumače: Rozamund Pajk kao Moiraina, Medelin Maden (Egvena Al’Ver), Markus Ruterford (Perin Ajbara), Barni Heris (Metrim Kauton), Zoe Robins (Ninaeva Al’Mera) i Džoša Stradovski koji tumači glavnog protagonistu Randa Al’Tora.

Za televizijsku adaptaciju Točka vremena zadužen je izvršni producent Raf Džadkins sa čijim radom se publika upoznala putem serije Agenti S.H.I.E.L.D.-a. Lari Mondragon i Rik Selvidž iz Red Eagle Entertainment, Tim Fild i Majk Veber (Džumandži: Dobrodošli u džunglu), Daren Lemke (Shazam!), Marigo Keho i Uta Brisevic su izvršni producenti, s tim što će Briseviceva biti zadužena i za režiranje prve dve epizode. Pajkova će, takođe, raditi i na mestu producenta.