Omaja #10

”Lagunini” pisci na promociji časopisa ”Omaja”

Omaja #10Sinoć je u prostorijama beogradskog kluba “Leila” (Kralja Petra 41), održana promocija jubilarnog 10. broja časopisa “Omaja”. O strašnim pričama, fantastici u Srbiji i svom dosadašnjem književnom stvaralaštvu, govorili su “Lagunini” pisci Vlada Arsić i Pavle Zelić, pisac i član redakcije časopisa Mladen Marković, kao i urednik “Omaje”, etnolog Mladen Milosavljević.

Slučaj je hteo da se promocija časopisa, koji popularizuje mistične priče iz naroda i seoskog života, desi baš na prvi snežni dan u Beogradu. Inspirisani snežnim ambijentom kao i prijatnim kutkom kluba, sagovornici su, poput starih dobrih pripovedača, ispričali po jednu strašnu priču baziranu na svom ličnom iskustvu.

Jubilarni 10. broj “Omaje” predstavlja drugi deo tematskog specijala, posvećenog strašnim pričama čija je radnja smeštena u ambijent Prvog svetskog rata.

Časopis “Omaja” je posvećen temama iz oblasti folklorne fantastike i trenutno je jedini takav u Srbiji. Cilj časopisa jeste afirmacija književnog stvaralaštva inspirisanog narodnim predanjima, mitologijom, strašnim pričama i uopšte, stvaralaštva koje u sebi spaja fantastiku i narodnu tradiciju.

 

Promocija časopisa ''Omaja'' u klubu ''Leila''

 

Promocija časopisa ''Omaja'' u klubu ''Leila''

 

Promocija časopisa ''Omaja'' u klubu ''Leila''