Kreće “Vampirska akademija”

Rišel Mid - Vampirska akademijaLaguna je nedavno objavila roman “Vampirska akademija” poznate američke autorke urbanog fentezija Rišel Mid. Ovaj nagrađivani roman (American Library Association, 2008), prvi put štampan 2007. godine, otvara istoimeni serijal koji govori o sukobu dve vrste vampira: smrtnih gospodara iskonske magije – moroja, i besmrtnih, zlih vampira – strigoja. Serijal trenutno čini pet romana, a krajem ove godine bi na američkom tržištu trebalo da se pojavi i šesti.

Kao polučovek – poluvampir, Rouz je predodređena na život prepun opasnosti. Obučavana je da bude telohranitelj Lise, mlade princeze moroja. Posle dve godine slobode, Rouz i Lisa uhvaćene su i odvučene natrag na Akademiju svetog Vladimira, školu za vampirsko plemstvo i njihove buduće čuvare, skrivenu u gustim šumama Montane. Ali unutar gvozdenih kapija, život je još opasniji… a strigoji su uvek u blizini.

Rouz i Lisa snalaze se učeći kako da opstanu u ovom opasnom svetu, da se suoče sa iskušenjima zabranjene ljubavi i da pri tom uvek budu na oprezu, kako zli nemrtvi ne bi zauvek pretvorili Lisu u jednu od njih…