Izašao drugi deo trilogije “Igre gladi”

Suzan Kolins - Lov na vatruAlnari je objavio “Lov na vatru”, drugi roman iz trilogije “Igre gladi” američke književnice Suzan Kolins. Romani iz ovog serijala donose mešavinu žanrova trilera, naučne fantastike i romanse. Namenjeni su mladoj čitalačkoj publici a često se porede sa delima iz popularnog serijala “Sumrak” Stefani Majer.

U prethodnom delu, uprkost lošim izgledima, Ketnis je pobedila u surovoj rijaliti emisiji “Igre gladi”. Ona i Pita Melark, tribut iz Distrikta dvanaest, preživeli su čudesnom igrom slučaja. Trebalo bi da odahne, da bude srećna. Najzad, vratila se svojoj porodici i dugogodišnjem prijatelju Gejlu. Ipak, ništa nije u skladu sa njenim željama. Gejl je ledenim ponašanjem drži na distanci. Pita joj je potpuno okrenuo leđa. Šuška se o pobuni protiv Kaptiola – pobuni kojoj su Pita i Ketnis doprineli.

Ketnis u šoku shvata da je pokrenula nemire koje više ne može da zaustavi. Dok se bliži vreme za Pitinu i njenu posetu distriktima tokom okrutne Pobedničke turneje, ulozi su veći nego ikada. Ako ne budu u stanju da dokažu, izvan svake sumnje, da su potpuno zaljubljeni jedno u drugo, posledice će biti zastrašujuće…