Iz Paladina nakon apokalipse stižu vampiri

Paladinov konkurs za priče o vampirimaGoran Skrobonja je, ispred izdavačke kuće Paladin, obavestio članove našeg foruma da će objavljivanje antologije priča o alternativnoj istoriji biti odloženo, a da će umesto nje, nakon objavljivanja antologije priča o apokalipsi (koja se očekuje krajem marta sledeće godine), na red doći antologija priča o vampirima čiji je radni naziv “U znaku vampira: Priče o krvopijama”.

Ovu odluku Goran je obrazložio sledećim rečima: “Razlozi za to su dovoljno ubedljivi – popularnost vampirskog žanra koja je trenutno u najvećem jeku zahvaljujuči romanima Stefani Majer i seriji True Blood, kao i poznata činjenica da je ova vrsta krvopija naše gore list tako da imamo najmanje podjednako, ako ne i daleko više prava da se njime bavimo od stranaca. Osim toga, biće zaista zanimljivo videti da li već osvedočeni domaći žanrovski pisci koji su se vampirima bavili proteklih par decenija imaju ili mogu da kažu nešto novo o njima, u skladu sa savremenim trenutkom, te još zanimljivije postaviti rame uz rame priče “stare garde” sa snagama koje su trenutno u punom zamahu, ili tek dolaze.

Propozicije su poznate – minimalno 5, maksimalno 75 šlajfni, a rok za dostavljanje priča je 30. april 2010. Možete smatrati da je konkurs zvanično otvoren!”

Zainteresovani autori svoje radove mogu slati na adresu: goranskrobonja@yahoo.com.