“Hobit” kao filmska trilogija?

HobitReditelj Piter Džekson nagovestio je da bi njegova filmska adaptacija romana Dž. R. R. Tolkina “Hobit” mogla da bude trilogija, javlja Tanjug a prenosi Bizlife.rs.

Džekson je prvobitno planirao da svoje viđenje romana Dž.R.R Tolkina pretoči u dva filma “Hobit: Neplanirano putovanje” i “Hobit: Tamo i nazad”, ali je u San Dijegu na “Comic Con”-u rekao da ne može da odoli snimanju dodatnog materijala.

“Razgovarali smo sa studiom oko onoga što sada ne možemo da snimimo i zatražili smo da to uradimo sledeće godine. Ne znam šta će se sa tim desiti, da li ćemo praviti neke produžene verzije ili ne, ali razgovori o tome su u toku”, rekao je Džekson.

On je nagovestio i da novi materijal možda neće “lepiti” na prva dva filma iz serijala “Hobit”.

“Iskreno, voleo bih da snimim još mnogo materijala, jer toliko dobrih stvari nismo uspeli da uglavimo u ova dva filma. O tome trenutno razgovaramo. Naravno, još je rano da iznosimo neke detalje, ali imamo neverovatan izvor za inspiraciju. Osim romana koji smo obradili, tu je i 125 dodatnih strana u kojima je Tolkin proširio svet Hobita, a i na to imamo prava”, rekao je Džekson.

Na kraju, rekao je da je sve u ranoj fazi i da nema “ništa stvarno da prijavi” osim toga da postoje “delovi priče koje tim želi, ali još nije uspeo da ispriča”.

“Hobit: Neočekivano putovanje” stiže u bioskope u decembru ove godine, a u decembru 2013. se očekuje prikazivanje drugog dela.