Gospodar prstenova

”Gospodar prstenova” se vraća kao TV serija?

Televizija Vorner Bros – iza koje stoji istoimeni filmski studio koji je producirao Oskarom nagrađenu ekranizaciju Gospodara prstenova početkom ovog veka – ušla je u pregovore sa Studijom Amazon koji je zainteresovan za otkup prava na Tolkinove romane kako bi ih pretočio u TV seriju, piše magazin Varajeti.

Vorner je navodno kontaktirao i Netfliks i HBO, ali su se odlučili da pregovore započnu sa Amazonom.

Dodaje se i da su pregovori Vornera i Amazona sa vlasnicima prava na Tolkinova dela još uvek u ranoj fazi, kao i da je u njih lično uključen i direktor Amazona Džef Bezos.

Varajeti piše da Amazon svojom adaptacijom Gospodara prstenova želi da postigne globalni uspeh ravan HBO-ovoj seriji Igra prestola.

Trilogija Gospodar prstenova Dž.R.R. Tolikna najpopularnije je i verovatno najznačajnije književno delo epske fantastike.

Početkom 2000-ih novozelandski reditelj Piter Džekson adaptirao ih je u filmove koji su postigli ogroman uspeh i kod publike i kod kritike, a uspeh je krunisan trijumfom trećeg dela – Povratka kralja – na dodeli Oskara 2003, kada je osvojio nagrade u svih 11 kategorija u kojima je bio nominovan.

(izvor: N1)