Goran Skrobonja na tribini “Književni dijalog”

Tribina KNJIŽEVNI DIJALOGIzdavačka kuća Laguna predstavlja novi koncept književne promocije – tribinu pod nazivom “Književni dijalog” na kojoj će ubuduće tri pisca polemisati na jednu temu.

Prva promocija ove vrste dogodiće se u četvrtak 09. decembra 2010. godine u 18 časova u knjižari Delfi SKC, a učesnici tribine biće: Goran Skrobonja, Mirjana Đurđević i Verica Vinsent Kol.

Prvo izdanje ciklusa “Književni dijalog” biće posvećeno Beogradu, istoriji, stvarnosti i fikciji prestonice koja je poslužila kao dekor i inspiracija Mirjani Đurđević, ovogodišnjoj dobitnici najznačajnije regionalne književne nagrade “Meša Selimović” za roman “Kaja, Beograd i dobri Amerikanac”, Verici Vinsent Kol koja je stvorila prvog beogradskog detektiva u romanu “Magični teatar ljubavi i smrti”, i Goranu Skrobonji koji je dao fiktivnu sliku Beograda nekada i u budućnosti u romanu “Čovek koji je ubio Teslu”.

Ova otvorena tribina poziva sve ljubitelje knjiga i čitanja da se uključe u razgovor sa piscima, da debatuju, postavljaju pitanja, i reaguju na ono što su pročitali ili što će čuti te večeri. Cilj “Književnog dijaloga” jeste da otvori vrata književnoj debati i aktuelnim temama. Susret sa piscima koji otvoreno razgovaraju o svom delu i delu svojih kolega jedinstvena je prilika da progovore izvan svojih romana, podstaknu nas na razmišljanje i navedu na čitanje. Prisustvo svih radoznalih duhova je dobrodošlo, te vas pozivamo da u što većem broju prisustvujete prvoj u nizu tribina-druženja sa piscima.