Festival epske fantastike Mač i magija VII

Festival epske fantastike ”Mač i magija VII” – u DOB-u

U nedelju 02. oktobra 2016. godine u periodu od 14 do 23 časa u Domu omladine Beograda održaće se festival epske fantastike „Mač i magija VII“.

Tokom Festivala biće održano pet tribina na kojima će se predstaviti nova dela domaćih autora fantastike.

Pored toga, u organizaciji beogradskog kluba C22 i pančevačkog kluba D 20 posetioci će moći da isprobaju brojne društvene igre na temu fantastike.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Tribinski program (zvanična najava):

 • Tribina: EPSKA FANTASTIKA: PISCI I NjIHOVA DELA
  Pored Tolkina i Martina, epska fantastika broji i druge značajne i nadasve zanimljive pisce.

  Autor tribine: Marko Miranović 

  Ovo je prilika da predstavimo još neka imena fantastike i njihove značajne opuse.  Odabrali smo:Michael Moorcock (tvorac popularne hronologije o Elriku i Crnom Maču), Robert E. Howard (poznatiji kao tvorac franšize o Konanu), Robin Hobb (sjajne dve triologije ”Krv kraljeva” i ”Liveship Traders”),Bernard Cornwell (pisac istorijiskih knjiga koje naginju ka fantastici), Stiven Erickson (predstavnik savremene epske fantastike).

 • Tribina: Promocija nove knjige, trilogije SEDAM MAČEVA Miloša Petkovića

  Trilogiju čine: ”Tajna stare vodenice”, ”Poljubac princeze Ildiko” i u najavi je treći deo ”Teslin vremeplov”.

  Razgovor o srpskim i drugim vampirima, odnosno o motivu vampira u serijalu (Arnaut Pavle, Petar Blagojević, Sava Savanović, Eleonora fon Švarcenberg, Eržebet Batori).

  Pored autora Miloša Petkovića, govoriće i Aca Seltik, i Ivan Drajzl koji će predstaviti roman “Vinča – Znamenje Bogova”.

  Uz ovu tribinu biće organizovan i poseban cosplay posvećen vampirima. Za ovaj cosplay nagrade je obezbedila izdavačka kuca Portalibris.

 • Tribina: IGRA PRESTOLA POSLE 6. SEZONE ”ŠTA DALjE?” Autori tribine: Lazar Dragojilović, Marko Miranović

  U svetlu nove sezone mnoge stvari su razotkrivene, bitke dobijene, polako se slažu kockice, ali neka pitanja i dalje ostaju. Šesta sezona je uglavnom koristila građu iz prethodnih knjiga, ali, naravno ima i novih detalja, pored brojnih izmena u odnosu na ponuđenu literaturu.

  Ova tribina je posvećena događajima i zanimljivostima koji su obeležili šestu sezonu, kao i najavama za sledeću, sedmu.

 • Tribina: Predstavljanje nove izdavače kuće ”Strahor”
  Govori: Aleksandar Tešić, popularni autor fantastike
 • Tribina: Promocija debitantske knjige epske fantastike
  IME VATRE  autora Dimitrija Stevanovića

  Pored toga,  publici će se predstaviti i naš vodeći autor kada je reč o vizuelnom aspektu fantastike, Dušan Marković, koji je autor brojnih crteža i covera u svetu heavy metal muzike, a  Ivan Brankovićće predstaviti svoj roman koji uskoro izlazi iz štampe “Projekat Herkules” koji je nastavak romana “Prometejev dnevnik” u izdanju Portalibrisa.