Evenstar - Festival fantastike

Evenstar festival fantastike u SKC-u

Evenstar - Festival fantastikeFestival fantastike inspirisan književnim delima i filmskim ostvarenjima biće održan u subotu, 4. oktobra u Studentskom Kulturnom Centru (SKC) u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike “Evenstar” – javlja Tanjug.

Posetioci će imati priliku da uživaju u nastupima viteških udruženja, plesnim nastupima i radionicama, od klasičnog baleta, do orijentalnih i srednjevekovnih plesova, edukativne tribine o Steampunk-u, takmičenja u kostimiranju i izložbi crtanih radova na tematiku epske fantastike.

Najmlađi će moći da se igraju sa vilama, vitezovima i elfovima i da budu oslikani na štandu za crtanje po licu.

Zaljubljenici u kompjuterske igrice će imati priliku da aktivno učestvuju u Dragon Age tribini, a tu će biti i tablične i kartične igre, origami radionica gde će zainteresovani moći da nauče kako da naprave zmaja od papira ili kako da slikaju na pesku. Tu su i programi izazova u rešavanju zagonetki i u brzom ispijanju piva. Tom prilikom biće izložena kompletna dela Tolkina i ostalih literarnih dragulja epske fantastike i mitologije.

Festival će biti propraćen i muzičkim programom akustičnih bendova koji će svirati popularne numere iz Gospodara prstenova, Igre prestola, Hobita i kompjuterskih igara.

Za 21 čas je zakazan nastup Evenstar Fellowship benda koji će izvoditi pesme Nightwish-a, Therion-a, Kamelot-a, Sonate…

Više od dvadeset izlagača će predstaviti i prodavati svoj unikatni nakit, odeću, igre, makete, knjige i ostale izložbene predmete.

Program za mališane je prilagođen u periodu od 15 do 20 časova, cena ulaznice je 200 dinara, a za decu do 7 godina je besplatno.

 

Evenstar - Festival fantastike