Dvanaesti Istrakon poslednjeg vikenda u martu

Podelite sadržaj:

Istrakon 2011Ovogodišnje, dvanaesto po redu izdanje konvencije Istrakon, održaće se od 25. do 27. marta u pazinskom Spomen domu.

Konvencija, koju organizuje pazinsko udruženje ljubitelja fantastike “Albus”, jedna je od retkih u ovom delu sveta koja se može pohvaliti četvorocifrenim brojem posetilaca. Ljubitelji fantastike, ali i ne samo oni, iz godine u godinu na Istrakonu pronalaze kvalitetne kako zabavne, tako i edukativne sadržaje. 

Poslednjih nekoliko godina, organizatori su se potrudili da konvenciju učine još atraktivnijom dovodeći u goste poznate autore i promotere fantastike iz regiona, ali i drugih delova sveta, pa su tako počasni gosti konvencije bili: svetski poznati SF pisac Brajan Oldis (2006), britanska književnica Džuliet E. Mekena (2007), pisac i egiptolog Džon E. Vest i fizičar Vladimir Paar (2009), te pisac i direktor Festivala srpskog filma fantastike Jovan Ristić (2010). Ove godine počasna gošća Istrakona biće Sanja Lovrenčić književnica i prevoditeljka.

Kao i ranijih godina, i ove će ljubitelji nauke i naučne fantastike moći da prisustvuju predavanjima astronoma Korada Korlevića i doktora nauka Davora Horvatića, a učešće u programu Istrakona uzeće i astronomsko društvo “Vidulini”.

Ostatak programa činiće: promocija zbirke priča sa jubilarnog, desetog Istrakonskog konkursa; sajam knjiga; čak šesnaest stručnih predavanja; filmske projekcije; SF radionice; SF&F sportske manifestacije; kvizovi znanja i snalažljivosti; igre za podsticanje kreativnosti…

Cena akreditacije za sva tri dana trajanja Istrakona biće 50 kuna, dok je cena akreditacije samo za udarni dan, subotu, 30 kuna.

Više informacija o samoj manifestaciji, kao i sadržajima njenog ovogodišnjeg izdanja, možete pronaći na veb-adresi: http://www.istrakon.hr/