U pretplati zbirka priča ”Drevna svetla” A. Blekvuda

Iz izdavačke kuće Orfelin stižu najave da će deveti naslov edicije „Poetika strave“, zbirka priča Drevna svetla Aldžernona Blekvuda, biti objavljena do kraja 2017. godine.

Kao i u slučaju ranijih naslova objavljenih u okviru ove popularne edicije tako i za zbirku Drevna svetla izdavač nudi mogućnost pretplate, koja će trajati do 31. decembra i pretplatnicima omogućiti značajan popust.

Knjiga sadrži osam priča koje povezuje opsesivna Blekvudova tema – Priroda: „Drevna svetla“, „Vuk koji trči“, „Dolina zveri“, „Vilinska staza“, „Izgubljena dolina“, „Stanarka“, „Raskoš snega“ i „Žrtva“.

Pored priča, u knjizi će se naći i pogovor priređivača Dejana Ognjanovića „Blekvud – Mysterium tremendum“.

Prevod su uradili Sava Kuzmanović i Dejan Ognjanović. Ilustracije i dizajn delo su grafičke dizajnerke Tijane Jevtić.

Zbirka Drevna svetlost sadržaće 250 strana i biće urađena u tvrdom povezu. Pretplatna cena za ovo izdanje iznosi 900 dinara.

Detaljnije informacije o načinu naručivanja možete pronaći ovde.

 

O PRIČAMA:

„Drevna svetla“

Geodetski službenik dospe u  šumarak koji se odupire njegovim mernim instrumentima, a iza drveća koje stalno menja mesta i u prostoru u kojem strane sveta počinju da gube značaj kao da vrebaju neki entiteti stariji od čoveka…

„Vuk koji trči“

Lovac dospe u pustu uvalu usred šume gde oseti da ga neko ili nešto po vascelu noć posmatra i prati. Jedan vuk počinje čudno da se ponaša, kao da nije obična divlja životinja već nešto više…

„Dolina zveri“

Lovac prati džinovskog losa u legendarnu „Dolinu zveri“ – tamo gde hrišćanski bog nema šta da traži jer tu vlada indijansko božanstvo prirode, Ištot. Da li će lovac naučiti da poštuje drevne bogove pre nego što se zveri ostrve na njega?

„Vilinska staza“

Mladi čovek dolazi u veliki, organizovani lov u pustarama engleskog vresišta, gde ga zaintrigira činjenica da na vratima svake seljačke kuće stoji krst, ali ga privuče i legenda o „Vilinskoj stazi“ kojom se, kroz pustaru, kreću ljudske i neljudske duše. Najveća je, pak, privlačnost prema devojci čija je majka davno već nestala na pomenutoj stazi, a čije dozivanje sada oboje počinju da osećaju.

„Izgubljena dolina“

Dva brata blizanca žive u harmoniji, kao jedan um, sve dok se u francuskim Alpima ne zaljube obojica u istu devojku. Ubeđeni su da to neminovno vodi u smrt barem jednog od njih, kako bi drugi živeo srećan (slično kao u filmu Dead Ringers, 1988), ali ko će od njih prvi dospeti u „Izgubljenu dolinu“ gde obitavaju duše samoubica?

„Stanarka“

Kasno noću, u Alpima, čovek jedva pronađe slobodnu sobu za prenoćiti u jednoj gostionici – ali naprasno počne da u njoj oseća neodređeno jezivo prisustvo. Usledi sjajan kontrast između klaustrofobije i strave nepreglednih otvorenih prostora.

„Raskoš snega“

Tajanstvena hladna zavodnica odvlači protagonistu iz sveta ljudske zajednice daleko, daleko među snežne planinske vrhove gde vreba slatka, neosetna smrt u snegu. Hoće li on uspeti da se otrgne njenim čarima i raskoši snega?

„Žrtva“

Suicidno nastrojen čovek u francuskim Alpima prihvati da se pridruži dvojici neobičnih neznanaca u ekspediciji sa ciljem osvajanja neosvojivog vrha. Ali, čini se da oni imaju neke druge namere, nimalo ovozemaljske, a ove su možda povezane sa opaskom koju je uzgred čuo, o tome kako neki neimenovani „Oni sada prolaze vrlo blizu zemlji…“