150 ljubitelja ”Igre prestola” doniralo krv

Više od 150 ljudi je doniralo krv u okviru akcije Doniraj krv za presto, koju je HBO organizovao u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom Srbije u subotu, 30. marta, ispred Ušće Shopping Centra.

Likovi iz jedne od najpopularnijih serija u istoriji televizije, Igra prestola (Game of Thrones), su tokom prethodnih sedam sezona mnogo puta krvarili zbog svoje borbe za Gvozdeni presto, a u okviru ove akcije i fanovi su dobili priliku da u susret finalnoj sezoni koja počinje 15. aprila učine isto, time što će se uključiti u akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ovo je ujedno bila prilika za fotografisanje na čuvenom Gvozdenom prestolu, koji je ovim povodom ekskluzivno postavljen u Beogradu, i to sa kostimiranim likovima iz serije.

Nakon Beograda će u okviru akcije Doniraj krv za presto poklonima sa motivima iz Igre prestola u periodu od 1. do 5. aprila biti nagrađeni najhrabriji i najbrži fanovi koji doniraju krv u još 10 gradova u Srbiji, među kojima su Požarevac, Smederevo, Čačak, Valjevo, Kraljevo, Šabac, Petrovac, Loznica, Smederevska Palanka i Ub.

Doniraj krv za presto je deo globalne HBO incijative Bleed For The Throne, koja će biti realizovana širom sveta – u SAD-u, Norveškoj, Švedskoj, Južnoj Africi, Keniji, Gani, Bocvani, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Doniraj krv za presto