Vladimir Kolarić - Doktor Metuzalem

Objavljen roman DOKTOR METUZALEM Vladimira Kolarića

„Smrt nam je doneo Čovek Bez Lica. Tada sam prvi put video smrt kakvu je donosi Čovek Bez Lica. Bojim se dok ovo pričam, verujte mi. Svi se mi plašimo mraka; nekad sa razlogom. Ali recimo da je ovako sve počelo…“

Ovako počinje novi roman Vladimira Kolarića Doktor Metuzalem (Presing, 2022) i najavljuje forioznu potragu tajanstvenog metafizičkog detektiva Doktora Metuzalema i njegovog pomoćnika Valdemara Gorskog za uzrocima opasnosti koja se nadvija nad Evropom nama veoma bliske budućnosti.

Ovaj roman je ujedno detektivski roman sa atmosferom noara i strukturom sajberpank literature, postapokaliptička distopijska fikcija i mali ali zaokružen bedeker kroz evropsku kulturu, uključujući i onu tajnu, skrivenu i zabranjenu, ali i putovanje kroz unutrašnji svet u kome svako od nas može da se prepozna.
Likovi ovog romana su policajci, zločinci, kurve, političari, sveštenici, teroristi, aristokrate, špijuni, transvestiti, ali i neka natprirodna bića, ili ona koja makar izgledaju tako.

Roman Doktor Metuzalem se može smatrati delom trilogije sa Kolarićevim romanima Avanture pobednika i Filip od zlata, jer uslovno pripadaju sličnom svetu, ali se svaki od njih može čitati nezavisno i po bilo kom redosledu.

Vladimir Kolarić je prozni i dramski pisac, esejista i prevodilac. Objavio zbirke priča Lutalice, Rat ljubavi i druge priče i Tajna purpurnih zora i romane Avanture pobednika, Filip od zlata i Doktor Metuzalem.

Roman se može nabaviti kod izdavača, a uskoro i u knjižarama i na drugim onlajn prodajnim mestima.

Vladimir Kolarić - Doktor Metuzalem
Vladimir Kolarić – DOKTOR METUZALEM