Giljermo del Toro

Del Toro kao narator u animiranom omnibusu inspirisanom delima E.A. Poa

Giljermo del ToroPoznati meksički režiser Giljermo del Toro pozajmio je glas za potrebe animiranog filma “Extraordinary Tales” inspirisanog najpoznatijim delima Edgara Alana Poa.

Reditelj “Panovog lavirinta” se na ovaj način pridružio velikanima horor filma Kristoferu Liju, Beli Lugoši, Džulijanu Sendsu i Rodžeru Kormanu, čiji će glasovi takođe biti korišćeni u ovom nesvakidašnjem kinematografskom ostvarenju.

U filmu je obrađeno pet Poovih priča: “Izdajničko srce”, “Pad kuće Ašer”, “Činjenice o slučaju gospodina Valdemara”, “Maska crvene smrti” i “Bunar i klatno”. Producenti najavljuju da će svaka priča biti pretočena u vizuelni medij drugačijim stilom animacije, a ono što će ih sve spajati jeste korišćenje naprednih 3D rendering i svetlosnih efekata, kako bi se na odgovarajući način preneo ekspresionistički izraz genijalnog Edgara Alana Poa.

Ovaj jednočasovni film, čiji budžet iznosi 2,5 miliona dolara, rađen je prema zamislima bivšeg animatora “Dizni studija” Raula Garsije (autora španskog animiranog filma “The Missing Lynx” iz 2008. godine).

Film “Extraordinary Tales” nalazi se u fazi postprodukcije. Iako je navedeno da bi njegova premijera trebalo da se održi tokom 2014. godine, još uvek nije poznat tačan datum početka prikazivanja.

{youtube}amniFA0UEKc{/youtube}