Dečji dani kulture

Dečji dani kulture od 5. do 9. aprila u Delfi SKC-u

Dečji dani kulture biće održani od 05. do 09. aprila 2023. godine u knjižari Delfi SKC. Uz sjajne knjige, zanimljive radionice, druženja sa piscima, najmlađe čitaoce na ovoj manifestaciji očekuju i predstave Dečjeg kulturnog centra.

Već u sredu 05. aprila, od 18 časova, najavljeno je druženje sa Bojanom Ljubenovićem koji je napisao roman za decu Tajne dedinog kofera, i Jovicom Tišmom čija je knjiga Bio jednom jedan strah dobila čak dve književne nagrade u oblasti stvaralaštva za decu, nagradu „Gordana Brajović“ i nagradu „Aleksandar Vučo“.

U četvrtak 6. aprila, takođe od 18 sati, Ljiljana Šarac će predstaviti svoju novu knjigu za mlade čitaoce Anđeo s jednim krilom.

U petak 7. aprila u knjižari Delfi SKC od 18 sati počinje 98. tribina Laguninog književnog kluba posvećena svetskom hitu za mlade Kuća u Ulici Mango američke spisateljice Sandre Sisneros. U 19 sati Uroš Petrović sprema nezaboravno druženje sa mališanima povodom knjige Bajke: Prvih sedam.

Zabava se nastavlja i u subotu 8. aprila. U 12 sati Ana Milenković će održati radionicu „Kako nastaje pesma“, a predstaviće i knjigu Lav i magična slova. Od 13 sati biće organizovana mala novinarska radionica za mališane povodom knjiga „Intervjui sa životinjama“ i „Intervjui sa dinosaurusima“, jer svako pitanje je dobro pitanje!

Od 17 časova biće održana premijera predstave Dečjeg kulturnog centra „Maštamo sa Desankom Maksimović“ koja je rađena prema romanu Pradevojčica. U 18.30 počinje radionica „Kako nastaje strip“ i predstavljanje strip serijala o Hildi.

Takođe u subotu 8. aprila u knjižari Laguna u BEO Shopping Centru (Vojislava Ilića 141i) od 14 sati svoje knjige potpisivaće Stefan Tićmi, autor bestselera Ja sam Akiko i Kaput od mahovine.

Organizatori napominju da će od 5. do 9. aprila u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs biti obezbeđeni veliki popusti na Lagunine knjige za decu.

Popust na jednu Laguninu knjigu za decu iznosiće 25%, na dve 30%, na tri 35%, a na četiri ili više knjiga 40%. Naslovi odabranih izdavača biće na popustu od 20%, dok će odabrani gift program biti snižen do 20%. Navedeni popusti se ne mogu kombinovati sa drugim popustima i akcijama.

Obezbeđena su poklon iznenađenja za svaku kupovinu Laguninih naslova, a isporuka će biti besplatna preko sajtova laguna.rs i delfi.rs na teritoriji Republike Srbije za naslove i gift program koji su na akciji. Časopis za dečju književnost „Jedrenjak“ biće deljen uz ostale poklone koje su obezbedili Bambi, dr Oetker, Sarantis i Kosili. Pokrovitelj manifestacije Dečji dani kulture je Banca Intesa.

Kompletan spisak maloprodajnih objekata u kojima se održavaju Dečji dani kulture potražite na sajtovima laguna.rs i delfi.rs.

Hitovi Dečjih dana kulture

I ovog aprila, specijalno za Dečje dane kulture biće predstavljeni hitovi domaće i svetske književnosti za decu.

Prvi roman za decu Ljiljane Šarac Anđeo s jednim krilom je priča o Ružici koja kreće u sedmi razred, bezbrižno odgovara na sve školske obaveze i uživa u druženju sa drugaricom Ninom. Međutim, nakon povratka sa Zlatibora u Beograd ne sluti da će joj se život potpuno promeniti… Prijateljstvo i ljubav bližnjih pomažu joj da uspostavi novu ravnotežu, ali će tek domaći zadatak iz domaćinstva podstaći hrabru trinaestogodišnjakinju da se preispita i krene u potragu za svojim korenima. Mali srebrni broš u obliku trube, koji joj je dao Ninin brat Filip, pomoći će joj da istraje na tom putu, sigurna da ima gde i kome da se vrati.

Iz pera Igora Kolarova stižu Priče o skoro svemu koje će vas nasmejati, koje možete sami da dovršite i koje ćete pročitati dok traju reklame. Autorka popularnog serijala za decu o vampirici Ameliji ZubićLora Elen Anderson napisala je priče o desetogodišnjoj Dugani Sivić, koja živi na čarobnom Nebesju, visoko na nebu – Duga Sivić i Duga Sivić: Oko oluje. Okružena je vremenoscima obdarenim čudesnim nebeskim moćima, ali mala Dugana nema nikakvu moć! Međutim, nakon odlaska na Zemlju Dugani će se život zauvek promeniti. Dugana Sivić postaće DUGA SIVIĆ! Uz pomoć svojih najboljih drugara (i praskavog mačkoblaka Nima) Dugana mora da nauči da vlada svojim novim moćima i da spase svet od najstrašnije oluje koja ga je ikad pogodila…

Jeste li čuli za Hildu? Smatra sebe pustolovom. Živi na selu sa majkom arhitektom i provodi dane u potrazi za čudovištima, u crtanju i tumaranju po fjordovima i prirodi. Njene avanture zabeležio je Luk Pirson u nagrađenom serijalu, koji ima i animiranu verziju u produkciji Netfliksa. Laguna je nedavno objavila izdanja Hilda i crni pas i Hilda i povorka ptica. Priče o Hildi predstavljaju mešavinu fantazije i avanture, zasnovane na skandinavskom folkloru, i izuzetnim živopisnim crtežima.