ĐAVOLSKI DOBAR BLUZ - Ivan Nešić

ĐAVOLSKI DOBAR BLUZ knjiga meseca u Laguni

Novi roman Ivana Nešića, Đavolski dobar bluz, proglašen je od strane izdavačke kuće Laguna za knjigu meseca. Time jedan od najdarovitijih predstavnika srpske scene književne fantastike, ovenčan nizom nagrada za žanrovsko stvaralaštvo, sada dobija i hvale vredno priznanje najuticajnije domaće izdavačke kuće.

Ivan Nešić se u Đavolski dobrom bluzu fino poigrava legendom po kojoj je muzičar Robert Džonson na raskršću prodao svoju dušu čoveku u crnom u zamenu za izvanredno umeće na gitari.

Centralna figura romana je Džimi Dikson, povučeni tinejdžer koji skromno živi sa samohranom majkom. Svakodnevno ga maltretira lokalna družina koju predvodi nasilnik zvani Kameni. Džimi utehu nalazi u sviranju gitare, čemu ga podučava neobični lokalni bluzer Džerom Halford. Ali njegov muzički napredak budno prati tajanstvena komšinica Bibop Mama, u čijoj se kući neprestano vrti jedna te ista pesma iz samo njoj znanih razloga.

Kada se u Džimijevoj prilično sumornoj stvarnosti iznenada pojavi misteriozni Iluzionista, talentovani momak započeće putovanje koje će se završiti faustovskom dilemom.

Kroz najveći deo Nešićevog bogatog stvaralačkog opusa, u snažnom međusobnom prepletu prožimaju se motivi rok muzike i horor ikonografije što ističe i pisac Goran Skrobonja, koji u svojoj preporuci za Đavolski dobar bluz kaže:

„Svoju strast prema muzici i hororu Ivan Nešić je objedinio u furioznom romanu nadahnutom ne samo bluzom iz Delte i legendom o Robertu Džonsonu, već i najupečatljivijim pasažima žanrovskih literarnih međaša kao što su Kingovo To ili Simonsovo Leto noći. Za sve ljubitelje čiste, duboke misterije i strave!“

Roman Đavolski dobar bluz, kao knjiga meseca, biće dostupan do kraja januara po specijalnom popustu od 30% u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtu laguna.rs.

Đavolski dobar bluz - Ivan Nešić
ĐAVOLSKI DOBAR BLUZ – Ivan Nešić