Sluškinjina priča

Četvrta sezona serije SLUŠKINJINA PRIČA od danas na HBO-u

Prve tri epizode nove sezone nagrađivane serije Sluškinjina priča (The Handmaid’s Tale) stigle su 29. aprila na HBO GO, dok će premijera na HBO kanalu biti 30. aprila u 20.00h.

Serija je zasnovana na romanu Margaret Atvud i govori o životu u distopiji Gileada, totalitarnog društva u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“.

Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija. U ovom zastrašujućem društvu, Fredova mora da balansira između Komandanata, njihovih okrutnih Supruga, služavki koje se zovu Marta, i drugih Sluškinja – gde svako može da bude špijun Gileada – samo sa jednim ciljem: da preživi i pronađe ćerku koja joj je oduzeta.

SLUŠKINJINA PRIČA

U četvrtoj sezoni, Džun (Elizabet Mos) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom preti da je potpuno obuzme i uništi njene najdragocenije odnose.

Pored Elizabet Mos u glavnoj ulozi, u seriji glume Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Aleksis Bledel, En Daud, Maks Mingela, Medlin Bruer, O-T Fagbenle, Amanda Brugel, Bredli Vitford i Sem Džeger. Izvršni producenti četvrte sezone Sluškinjine priče su Brus Miler, Voren Litlfild, Elizabet Mos, Danijel Vilson, Fren Sirs, Erik Tuhman, Džon Veber, Frenk Sirakuza, Šejla Hokin, Kira Snajder i Jalin Čeng.

Izvor: Nedeljnik