Bredberi producent “Maslačkovog vina”

Veteran naučne fantastike Rej Bredberi udružio je snage sa Majkom Medavojom iz “Finiks pikčersa” za koji će oni biti producenti filma po Bredberijevom romanu “Maslačkovo vino” – javlja B92.

“To je najlepši poklon koji sam mogao da dobijem za rođendan”, izjavio je pisac koji 22. avgusta puni 91 godinu.

“Kao da sam se ponovo rodio. `Maslačkovo vino’ je moj najličniji rad i vraća mi radosna ali i zastrašujuća sećanja. To je priča o meni kao dečaku i magiji nezaboravnog leta koje još ima mističnu moć nada mnom”, dodao je autor.

“Maslačkovo vino” iz 1957. je poluautobiografska knjiga čija se radnja zbiva 1928. a glavni junak je 12-godišnji dečak koji jedno leto provodi u malom gradu punom čuda.

Medavoj, u čije najnovije producentske poduhvate spadaju “Zatvoreno ostrvo” i “Crni labud”, trenutno je angažovan na projektu “Šta da očekujete dok čekate bebu”.

Bredberi, koji je prvi roman “Tamni karneval” objavio 1947. najpoznatiji je po knjigama “Marsovski letopisi”, “Ilustrovani čovek”, “Farenhajt 451”, “Zlatne jabuke Sunca”, “Oktobarska zemlja”, “Dan kad je zauvek padala kiša”, “Nešto opasno dolazi ovamo” i “Jesenji ljudi”.