Magični kovčeg bajki

Antologija priča britanskih pisaca za decu ”Magični kovčeg bajki”

Podelite sadržaj:

Izdavačka kuća ProPolis Books objavila je „Magični kovčeg bajki – klasične svetske bajke u novom ruhu“ antologiju svetski poznatih bajki ispričanih na nov, jedinstven način od strane četrnaest najpoznatijih britanskih pisaca počev od Filipa Pulmana i Tonija Miltona, pa do Alana Garnera, Majkla Morpurga i Džeklin Vilson.

Poučne priče pisane za decu i odrasle odvešće svoje čitaoce u svet bajki u kome se nalaze kućice od svakojakih slatkiša i začarani zamkovi, svet koji nastanjuju prinčevi, princeze, zle maćehe i dobre vile, životinje koje govore i nestašna šumska stvorenja, ali sve vreme podsećaće i na vrednosti zanemarene savremenim načinom života, kao što su vrednosti iskrene ljubavi i prijateljstva, velikodušnosti, ljubaznosti, požrtvovanosti, poštenja, marljivosti, plemenitosti.

Zahvaljujući veštini modernih pripovedača, sve odabrane priče daju svežu i neposrednu verziju često surovih originala u kojima se suprotstavljaju najmračnije strane ljudske prirode sa nevinom iskrenošću.

Antologija „Magični kovčeg bajki“ je urađena u tvrdom povezu i sadrži 222 stranice. Priče je prevela Anđelija Jočić. Naslovnu ilustraciju je uradio Stevo Mandić, a ilustracije unutar knjige potpisuje Marija Jevtić.

Uz dozvolu izdavačke kuće ProPolis Books, sajt Art-Anima ljubiteljima fantastike predstavlja priču „Sivi Vuk, princ Džek i vatrena ptica“. Priču je napisao nagrađivani autor knjiga za decu i mlade Alan Garner.