Miloš Petković - Perunov hroničar

U pripremi filmska adaptacija trilogije ”Perunov hroničar”

Miloš Petković - Perunov hroničarUskoro bi trebalo da počne rad na snimanju filmske adaptacije trodelnog serijala epske fantastike “Perunov hroničar” Miloša Petkovića.

Prema rečima producentkinje Vesne Lajbovic, sa pripremama lokacija za snimanje počinje se već od narednog meseca.

Autor trilogije, Miloš Petković, navodi da će prva klapa pasti već početkom leta, a da će glavna snimanja početi od sredine oktobra i potrajati sve do kraja marta sledeće godine.

Još nije otkriveno ko će tumačiti glavne uloge, ali se navodi da će se u ekipi naći i neki od najpoznatijih domaćih glumaca. Uz njih, uloge će tumačiti muzičari Gale Kerber i Aca Seltik, a na pisanju muzičke podloge već sada rade Oliver Katić i Dejan Ilić Idekius.

Ekipa niških stvaralaca okupljena oko ovog projekta veruje da bi film mogao biti snimljen budžetom od oko 250.000 evra, a u njegovu realizaciju biće uključeno oko 300-400 ljudi.

U projektu će učešće uzeti i ljudi iz Rusko-srpskog centra, a najavljeno je da će u realizaciji filma biti uključene i ekipe iz dva domaća viteška društva, čiji članovi će naučiti glumce kako da se mačuju ili jašu konje.

Rad na filmu bi trebalo da bude završen do avgusta 2016. godine, odnosno do početka niškog festivala “Filmski susreti”, na kome bi trebalo da bude i premijerno prikazan.

 

Perunov hroničar