Nebojša Petković - Poslednji grad

Predstavljanje romana “Potraga” Nebojše Petkovića

Nebojša Petković - Poslednji gradU organizaciji književno-izdavačke kuće “Nova Poetika”, 11. juna u 20 časova u džez-klubu “Sinnerman”, održaće se promocija romana “Potraga”, autora Nebojše Petkovića. Ovo je prva knjiga iz trilogije koja zajednički nosi naslov “Poslednji Grad” – navodi list Politika.

Radi se o delu koje bi žanrovski moglo da se svrsta negde između epske i apokaliptične fantastike. Roman opisuje svet koji je posle pola veka od strašnog i devastirajućeg rata vraćen u okvire srednjovekovne, mračne i paganizmom oživljene stvarnosti. Svet u kome se malobrojni “preostali” trude da prežive između surovosti novih gospodara organizovanih u ratničke klanove i onoga što je razaranje ostavilo iza sebe kao svoj zastrašujući nakot. Hrišćani su ponovo prognani i gotovo istrebljeni. No, ne baš sasvim. To je priča o dečaku koji sticajem nesrećnih okolnosti kreće u svoju sudbonosnu potragu. Ona će ga na kraju tog puta potpuno izmeniti i možda doneti poslednju nadu u svetu koji se primiče svome kraju.

O knjizi će, tokom večeri, govoriti autor, kao i recezent knjige Aleksandar Petrović, široj javnosti poznatiji kao Aca Seltik, frontmen grupe “Ortodoks Kelts”. U nastavku večeri, sviraće beogradski bend “The Bite” koji uskoro objavljuje novi album “Life”.

Promocija romana 'Potraga' Nebojše Petkovića