Objavljen roman “Dušmani” Terija Pračeta

Teri Pračet: Dušmani“Dušmani” dvadeset prvi roman iz serijala o Disksvetu Terija Pračeta, od nedavno se nalazi na policama domaćih knjižara zahvaljujući izdavačkoj kući Laguna. Ovog puta, duhovite kritike idu na račun rata, nacionalizma, rasizma, šovinizma i još mnogih drugih izama.

Zaplet romana kreće onog trenutka kada se iz mora između rivalskih gradova Ank-Morporka i Al-Kalija pojavi novo ostrvo, a vojni aparati obeju strana procene da bi iz strateških razloga bilo zgodno zaposesti novoformiranu teritoriju i proglasiti je svojom. Obe strane su u tom pogledu veoma odlučne, što neminovno vodi pravo u rat. Ank-Morpork je bez dovoljno ljudstva i oružja, ali gradsko plemstvo ni ne pomišlja da odustane od viteške tradicije i nauma da pokaže tim Al-Kalinjanima ko je ko.

Zabavna, duhovita i nepredvidiva priča, koju roman “Dušmani” donosi, neće razočarati ljubitelje Pračetovog serijala, a nove čitaoce neće ostaviti zbunjenima, jer za njeno razumevanje nije potrebno posebno predznanje o serijalu. Priča je brzopotezna, sa dosta preokreta, neočekivanih događaja i… fudbala.