O vudu magiji i gusarima u knjižari Beopolis

Tim Pauers - NA ČUDNIJIM PLIMAMAIzdavačka kuća Sirius izdavaštvo za večeras priprema drugu promociju romana “Na čudnijim plimama” Tima Pauersa. Promocija će se održati u knjižari Beopolis (TC Eurocentar, Dečanska 5 / Makedonska 30) s početkom u 19 časova, a o knjizi će govoriti Sebastian Adanko, Emir Salihović i Spomenka Pululu.

Roman “Na čudnijim plimama” donosi avanturističku priču sa jakim natprirodnim i okultnim elementima smeštenu na početak 18. veka – vreme kada je legendarni gusar Crnobradi širio užas Karipskim morem. Priča prati dvadesetosmogodišnjeg lutkara Džona Šandanjaka u pokušaju da se trgovačkim brodom domogne obala Jamajke, ali iznenadni napad gusara i bitka u kojoj on ranjava gusarskog kapetana, u potpunosti menja njegov život i odvodi ga u pustolovinu prepunu vudu magije, duhova i spektakularnih pomorskih bitaka u kojima pored živih, učestvuju i mrtvi pomorci.

Ovaj roman je poslužio kao inspiracija za stvaranje legendarne kompjuterske igre “The Secret of Monkey Island”, a mnogi njegovi elementi korišćeni su u filmskom serijalu “Pirati sa Kariba”, čiji četvrti deo nosi upravo naziv “Na čudnijim plimama”.