Žil Vern - Put u središte zemlje

Nova izdanja čuvenih romana Žila Verna

Žil Vern - Put u središte zemljePod etiketom izdavačke kuće “JRJ” objavljena su nova izdanja četiri slavna romana Žila Verna iz čuvenog serijala “Neobična putovanja”. Reč je o delima: “20.000 milja pod morem”, “Put u središte zemlje”, “Put na Mesec” i “Put oko sveta za 80 dana”.

Ova dela spadaju u red najzanimljivijih i najčitanijih Vernovih ostvarenja, koja su nebrojeno puta objavljivana u edicijama domaćih izdavača. A poseban kuriozitet je podatak da je roman “Put u središte zemlje” prvi put štampan u Srbiji još daleke 1873, svega devet godina nakon što je premijerno objavljen u Francuskoj.

Vernov bogati književni opus čine 64 romana i 10 zbirki priča, koje je tokom 40-ak godina aktivnog književnog rada, objavio za izdavačku kuću “Hetzel” specijalizovanu za dečiju literaturu.

Zapleti njegovih romana najčešće su bazirani na razvoju određenih tehničkih izuma, a u sprezi sa pustolovinama smeštenim u egzotičnim ili neistraženim predelima planete, uvek su privlačili veliku pažnju čitalaca. 

Vern je do polovine prošlog veka bio najobjavljivaniji pisac na svetu, a i sada se njegova dela nalaze u samom vrhu ove liste, između dela Agate Kristi i Vilijema Šekspira.