Noć knjige

Noć knjige u znaku broja 5757, dobrih naslova i popusta

Noć knjigeManifestacija “Noć knjige”, pod pokroviteljstvom “Eurobank Srbija”, jedanaesta po redu, biće održana u petak, 12. decembra u knjižarama “Delfi” u 22 grada širom Srbije, ali i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Manifestacija, koja je posle Sajma knjiga druga po važnosti kada je knjiga u pitanju, ove godine ima i humanitarni karakter jer su se “Laguna”, koja sa knjižarskim lancem “Delfi” organizuje “Noć knjige”, i Fondacija “Podrži život” udružili u prikupljanju sredstava za lečenje bolesne dece.

“Svi zainteresovani moći će da pošalju SMS na broj 5757 i tako pomognu deci ili da svoj doprinos ubace u specijalno dizajnirane kutije koje će te noći biti postavljene u knjižarama Delfi”, rekao je glumac Sergej Trigunović ispred Fondacije “Podrži život”.

Kako je najavio direktor “Lagune” Dejan Papić, biće velikih popusta (od 25 do 40 odsto) i mnogo poklona.

“Možemo da imamo trunku optimizma kada je knjiga u pitanju s obzirom na to da je ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu bio najuspešniji do sada i interesovanje se održalo i nakon Sajma. Knjižare su i dalje pune, ljudi se i dalje interesuju za čitanje. Možda je to dobar način da se pobegne iz sivila koje nas okružuje i investira u nešto kvalitetno i trajno”, rekao je Papić.

“Laguna” je na svoja izdanja obezbedila popuste od 25 do 40 odsto, a popust 50 drugih domaćih izdavača iznosi 20 odsto. Novitet je da će gift program takođe biti na popustu od 10 odsto, a popust na strana izdanja – knjige na engleskom, francuskom i mađarskom, biće 20 odsto.

U manifestaciji učestvuju i brojne biblioteke koje su omogućile popuste na godišnje članarine, u akciju su se uključili i filmski distributeri i pozorišta, a organizatori najavljuju i gostovanja 30 pisaca, kao i nove naslove Sofi Kinsele, Jua Nesbea, Srećka Horvata i Slavoja Žižeka, Aleksandra Saše Ignjatovića…

Direktor “Lagune” je današnju konferenciju za novinare završio pravom poslasticom najavivši da će gost naredne “Noći knjige” biti nobelovac Mario Vargas Ljosa, čije romane izdaje upravo “Laguna”.

 

Noć knjige - plakat