Neonomikon - Alan Mur

”Neonomikon” Alana Mura – ulaz u lavkraftovski univerzum

Izdavačka kuća Čarobna knjiga objavila je u okviru svoje strip edicije „Olovka, tuš i pero“ prvi od četiri toma serijala Neonomikon koji potpisuju Alan Mur, legendarni stripski stvaralac, i sjajni crtač Džejsen Barouz. Serijal je inspirisan lavkraftovskim horor univerzumom, a u njemu su tri povezane priče: „Dvorište“, „Neonomikon“ i „Providens“.

Petnaest jezivih ritualnih ubistava počinjeno je na identičan način, ali među osumnjičenima se ne može pronaći nikakva veza. Agent FBI-ja Aldo Saks je istražitelj kojem se poveravaju najteži slučajevi. Njegova logika i pristup problemu dovode do rešenja i kad se to uobičajenim metodama ne može postići.

Trag ga vodi ka bruklinskom klubu Zotik, gde upoznaje dilera halucinogenih droga koji je možda povezan sa slučajem. Aldo nije svestan da ga samo korak deli od suočavanja sa zastrašujućom, mračnom silom…

Brajan K. Von, autor Sage i stripa Y: The Last Man o ovoj grafičkoj noveli kaže: „Neonomikon je verovatno najmračnija priča koju je Alan Mur ikad napisao i bespogovorno nudi najbolje radove iz već sjajne karijere Džejsena Barouza. Ne znam da li je moralno prihvatljivo voleti nešto toliko strašno, ali ja ne mogu da prestanem da razmišljam o ovoj knjizi.“

Prevod stripa uradio je vrsni prevodilac i čuveni pisac fantastike Goran Skrobonja.

Neonomikon je štampan na 176 strana. Cena u knjižarama Čarobne knjige i na sajtu izdavača iznosi 1.199 dinara, a u ostalim knjižarama 1.599 dinara.

Neonomikon - Alan Mur i Džejsen Barouz
Neonomikon – Alan Mur i Džejsen Barouz