Mo Jen - Umoran od života i smrti

Lagunin književni klub predstavlja opus nobelovca Mo Jena

Mo Jen - Umoran od života i smrtiU želji da predstavi nagrađivane naslove i značajne autore, da podstakne razgovore o stvaralaštvu vodećih svetskih pisaca i da razgovore o knjigama vrati u knjižaru, izdavačka kuća “Laguna” pokreće ciklus tribina Lagunin književni klub.

U okviru ovog ciklusa posetioci će se bliže upoznati sa stvaralaštvom Tonija Morisona, Vilijema Goldinga, Jua Nesbea, Dejvida Mičela, Čimamande Ngozi Adiči, Amosa Oza i drugih nagrađivanih svetskih pisaca.

A tema prve tribine Laguninog književnog kluba u petak, 6. marta, u Delfi Caféu u SKC-u od 18 sati je stvaralaštvo kineskog nobelovca Mo Jena.

Najupečatljivije odlike Jenovog književnog stila su spoj narodnih predanja, istorije, savremenog, nesputanog jezika, te bogatstvo mašte i humora.

Na pitanja čime je to “čovek koji ćuti” (što u prevodu znači njegovo ime) zaslužio Nobelovu nagradu i kako se njegovo stvaralaštvo ogleda u bliskosti sa komunističkim režimom Kine, pokušaće da odgovore prevodioci njegovih dela na srpski jezk i profesori univerziteta Zoran Skrobanović i Ana Jovanović, književnica Ljubica Arsić, filmski kritičar Miroljub Stojanović, ali i svi koji žele da saznaju i podele nešto više o prvom Kinezu koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost.

 

Mo Jen - Umoran od života i smrti