Smak sveta

Kraj sveta sa niškim piscima

Smak svetaDruštvo književnika Niša i Niški kulturni centar organizovaće večeras, 21. decembra u 19 časova književno veče na kome će niški pisci povodom “kraja sveta” čitati priče, pesme i eseje.

Književno veče će biti održano u Ridžent klubu, u tržnom centru Kalča, a učešće će uzeti pisci: Ivan Cvetanović, Zoran Pešić Sigma, Stevan Bošnjak, Goran Stanković, Marijan Cvetanović, Miloš Petković i drugi.

U najavi ovog događaja, između ostalog se kaže: “Strepnja od kataklizmičnog događaja koji će dovesti do uništenja ljudske rase, bio on prirodno ili veštački izazvan, duboko je ukorenjena u svima nama i stoga nimalo ne čudi mračna opčinjenost razmišljanjem o njoj.

Jedna od najznačajnijih odlika niške književne scene je postojanje većeg broja pisaca sa naglašeno apokaliptičnim i eshatološkim elementima u delu. Ponešto od tih književnih lutanja po konačnim pitanjima prošlosti, sadašnjosti i, pogotovo, budućnosti čuće se na ovoj književnoj večeri na kraju sveta, barem kako mnogi smatraju.”

Organizatori najavljuju da će književno veče trajati do 20h, a da će nakon toga biti organizovana “žurka za kraj sveta”.