Milisav Popović

Književno veče Milisava Popovića u Gradskoj kući u Nikšiću

Podelite sadržaj:

Milisav PopovićKnjiževno veče Milisava Popovića “Inter fabularum et rei” (Između mitova i stvarnosti), biće održano u Gradskoj kući u Nikšiću u petak 27. februara 2015. sa početkom u 19 sati. U programu, koji organizuje Centar za kulturu Nikšić, pored autora, učestvuju Renata Bulajić, mr. Ana Pejović i glumac Sreto Mitrović, koji će čitati prozu.

Milisav Popović, rođen je 1978. godine u Nikšiću. Na beogradskom Fakultetu političkih nauka 2003. godine diplomirao je na politikologiji za međunarodne odnose. Prvi je profiličar na prostoru Srbije i Crne Gore. Radio je u Ministarstvu inostranih poslova, a potom i kao savetnik gradonačelnika Podgorice za evropske integracije. Američki institut za komparativnu književnost uvrstio ga je u red najboljih novelista iz Crne Gore.

Napisao je knjigu epske fantastike “Zaboravljena Gora” (2008) koja je 2008. proglašena za knjigu godine u Crnoj Gori. Isto delo ovenčano je nagradom Evropske akademije za kulturu i književnost “Orfejeva lira”. Svojom drugom knjigom, zbirkom priča “Pred buđenje” (2011), Popović je 2012. godine zavredio međunarodno književno priznanje “Armenian Alphabet”. Ovo delo je prevedeno na engleski, ruski i jermenski jezik.

 

Gradska kuća Nikšić