U prodaji ćirilično izdanje knjige “Duge noći i crne zastave”

Duge noći i crne zastave - Dejan StojiljkovićOd srede, 13. juna, u prodaji je specijalno izdanje knjige “Duge noći i crne zastave”. Ovo izdanje romana sadrži i poklon CD sa muzikom inspirisanom knjigom, sa sedam numera Saše Trajkovića, iz projekta “Serbon” koji se oslanja na srpsku srednjovekovnu tradiciju.

Kako je objavljeno na sajtu izdavačke kuće “Laguna”, “Duge noći i crne zastave” je moderno napisan roman čija kompozicija koketira sa stripom i filmom, pa čak i kompjuterskim igrama. Roman napetog ritma, naracije, jednostavnih, vrlo ubedljivih rečenica i maštovitog jezika, nabijen žestokom akcijom, čita se u jednom dahu od početka do kraja.

Na samoj granici hrišćanstva, na bedemima ispred kojih se vijore crne zastave i ratni bubnjevi odjekuju u dugim noćima, bitka za kapije Evrope može da počne. Tri viteza. Dva carstva. Jedna bitka koja će promeniti sve.

Oluja se približava… I tri viteza joj kreću u susret. Prvi da bi sačuvao tajnu svog gospodara, drugi da bi dobio ruku žene koju voli, a treći da bi zario bodež u samo srce te oluje…