Mekdonaldov “Nekrovil” uskoro u knjižarama

Ijan Mekdonald - NEKROVILRoman “Nekrovil” Ijana Mekdonalda uskoro bi trebalo da se pojavi u izdanju beogradske izdavačke kuće Paladin. Goran Skrobonja je na forumu našeg sajta objavio izgled korica izdanja ove knjige na srpskom jeziku. Na poleđini knjige između ostalog stoji  i tekst o tome kakva se priča krije među njenim koricama:

Prošlo je nekoliko decenija od uvođenja revolucionarne nove tehnologije koja je ljudima omogućila da vaskrsavaju mrtve. Sve brojnija populacija oživljenih mrtvih izdvojena je u geta koja se nazivaju nekrovili. Tu mrtvi stvaraju novu, neobuzdanu kulturu neopterećeni zakonskim ograničenjima – izuzev onog da mrtvi ne smeju boraviti među živima pošto padne mrak.

Prvi je novembar, Dan mrtvih. Santjagu kolumbaru, tvorcu rekreativnih droga i softvera koji se stapaju i preobražavaju stvarnost, dosadile su bezbrojne stvarnosti koje kontroliše. Postoji samo još jedna koju nije okusio, stvarnost koja će biti kulminacija njegove umetnosti. On će se zaputiti na zabranjene ulice grada mrtvih po imenu Sent Džon i tamo svojevoljno kročiti u zagrljaj smrti. Po Santijagovom pozivu, njegovih četvoro prijatelja sastaće se u nekrovilu kako bi posvedočili o njegovoj smrti i vaskrsenju. Ali te večeri nekrovil Sent Džon poprište je revolucije protiv živih, i svi će se oni suočiti s opasnostima i pustolovinama na divljim bulevarima mrtvih… da bi ustanovili kako se život zauvek promenio.

Ijan Mekdonald je za roman “Nekrovil” 1994. godine dobio nagradu Britanskog društva za naučnu fantastiku.