Hari Poter i ukleto dete

HARI POTER I UKLETO DETE u novom izdanju

Čarobna knjiga je nedavno objavila novo izdanje prevoda dramskog teksta Hari Poter i ukleto dete Džona Tifanija i Džeka Torna, zasnovanog na originalnoj priči Dž. K. Rouling. Radnja pozorišne drame, fokusirana na Harija i njegovog mlađeg sina, Albusa Severusa, smeštena je gotovo dve decenije nakon događaja opisanih u romanu Hari Poter i relikvije smrti.

Devetnaest godina nakon što su Hari Poter, Ron Vizli i Hermiona Grejndžer spasli čarobnjački svet, njih troje upuštaju se u novu, neverovatnu pustolovinu, u kojoj će im se pridružiti hrabra generacija koja sada pohađa Hogvorts, školu za veštičarenje i čarobnjaštvo. Hari je prisiljen da se bori s prošlošću koja odbija da se umiri, a njegov najmlađi sin, Albus, mora da se nosi s težinom neželjenog nasleđa. I dok se prošlost i sadašnjost sudaraju, otac i sin zarobljeni su u trci kroz vreme u kojoj se bore protiv tajanstvene sile, a budućnost visi o koncu.

Zasnovano na originalnoj priči Dž. K. Rouling, Džona Tifanija i Džeka Torna, Hari Poter i ukleto dete kompletno je, neskraćeno izdanje dramskog teksta nagrađivane predstave s Vest Enda. Ovo izdanje uključuje konačnu verziju dijaloga i didaskalija originalne dvodelne predstave, razgovor između reditelja Džona Tifanija i dramaturga Džeka Torna, porodično stablo Poterovih, kao i vremenski tok svih najbitnijih dešavanja u čarobnjačkom svetu do početka Harija Potera i ukletog deteta.

Prevod knjige potpisuju Draško Roganović i Vesna Roganović.

Izvorne dogodovštine čarobnjaka iz Hogvortsa, opisane u sedam knjiga originalnog serijala o Hariju Poteru, prodate su u više od 450 miliona primeraka širom sveta i prevedene na 79 jezika. Filmska franšiza zaradila je do sada oko sedam milijardi dolara, a pozorišni komad Hari Poter i ukleto dete osvojio je rekordnih devet britanskih pozorišnih nagrada „Olivije“.

Hari Poter i ukleto dete bila je knjiga s najvećom zabeleženom pretprodajom u Americi 2016. godine.

Hari Poter i ukleto dete
Hari Poter i ukleto dete