Donato Karizi

Donato Karizi oduševljen delima Zorana Živkovića

Proslavljeni italijanski pisac trilera Donato Karizi u ekskluzivnom intervjuu datom Blicu povodom svoje nove knjige Kuća glasova, otkrio je, između ostalog, da je veliki poštovalac proznog stvaralaštva srpskog pisca fantastike Zorana Živkovića.

Na pitanje da li je čitao knjige nekih srpskih pisaca, odgovorio je: „Pročitao sam sve romane Zorana Živkovića prevedene na italijanski i oduševljen sam. Voleo bih kada bi još dela srpskih pisaca bilo prevedeno na moj jezik“.

Da podsetimo, na italijanski jezik je do sada prevedeno šest naslova našeg poznatog pisca: Nemogući susreti, Poslednja knjiga, Biblioteka, Sedam dodira muzike, Pisac u najam i Veliki rukopis.

Osim što je ljubitelj proznog stvaralaštva Zorana Živkovića, Karizi je sticajem okolnosti upoznat i sa ovdašnjom strip scenom, o kojoj takođe ima lepo mišljenje: „Jedna moja prijateljica iz Beograda često mi donosi srpske stripove i čita mi ih, genijalni su!“

47-ogodišnji Karizi je studirao pravo i kriminologiju pre nego što je profesionalno počeo da se bavi pisanjem. Njegove najpoznatije knjige su: Šaptač, Vladar iz senke, Devojka u magli, Noć mi te uzima… Duži niz godina sa uspehom se bavi režijom i pisanjem scenarija za film i televiziju.

Donato Karizi - Zoran Zivkovic
Donato Karizi – Zoran Živković