Trejler za TV ekranizaciju romana ”Sluškinjina priča”

Sluškinjina priča - Margaret Atvud

Objavljen je prvi trejler za TV seriju „Sluškinjina priča“ koja se snima prema istoimenom distopijskom, višestruko nagrađivanom romanu Margaret Atvud.

Radnja romana smeštena je u bliskoj sutrašnjici i prikazuje svet nakon ekološke katastrofe, kojim vlada verska desnica. Fokus je stavljen na ženski otpor i emancipaciju u totalitarnoj teokratiji vladajuće klase, koja žene koristi za prisilnu reprodukciju.

Priča prati ženu i majku, koja je prisilno odvojena od supruga i kćerke, te uvedena u kastu „sluškinja“, gde joj je dodeljeno ime Fredovice (pripada Fredu), i dodeljena samo jedna funkcija – reproduktivna. Žena je svesna da će, ako od toga odstupi, biti, kao i svi disidenti, obešena na zidu ili izgnana u sporu smrt od radijacije. Ali čak ni represivni sistem ne može ubiti žudnju – ni Fredovičinu, ni žudnju dvojice muškaraca od kojih zavisi njena budućnost…

U trejleru za TV seriju pojavljuje se Kejt Mos koja tumači ulogu Fredovice. Takođe, tu je i Samira Vajli u ulozi Mojre – Fredovičine najbolje drugarice – koja ujedno predstavlja most između prošlosti i neizvesne budućnosti glavne junakinje.

Serija će imati deset epizoda. Scenarista je Brus Miler, a pored Kejt Mos i Samire Vajli, uloge tumače Džozef Fajns, Ivona Strahovski, Maks Mingela i drugi.

Premijerno prikazivanje prve epizode serije „Sluškinjina priča“ zakazano je za 26. april 2017. godine.

/* */