Objavljen uvodni deo serijala ”Stakleni presto” Sare Dž. Mas

Stakleni presto - Sara Dž. Mas

Laguna je objavila roman „Stakleni presto“ Sare Dž. Mas, uvodni deo istoimenog nagrađivanog bestseler serijala za mlade. Kroz mešavinu žanrova komedije i fantazije, ali ne bez određene doze surovosti, priča opisuje bogati alternativni univerzum čija je najsjajnija zvezda jedna mlada žena – plaćeni ubica.

Odsluživši zbog svojih zločina godinu dana teške robije u rudnicima soli u Endoviru, ubicu, osamnaestogodišnju Selenu Sardotijen, odvukli su pred princa prestolonaslednika. On joj je ponudio slobodu – ali pod jednim uslovom: mora da bude njegova predstavnica u nadmetanju za novog kraljevskog ubicu.

Njeni takmaci su lopovi, ubice i ratnici iz svih krajeva carstva, a svako je predstavnik jednog člana kraljevskog saveta. Seleni je vežbanje s kapetanom Garde, Vestfalom, izazovno i uzbudljivo – ali život na dvoru joj je dosadan. Stvari postaju malo zanimljivije kada princ počne da se zanima za nju… ali čini se da je najbolje razume grubi kapetan Vestfal.

A onda jednog od njenih takmaca nalaze mrtvog… a ubrzo potom i drugog. Može li Selena da otkrije ko je počinitelj pre nego što i ona postane žrtva? Potraga Selenu dovodi do otkrića da je čeka drugačija sudbina, onakva kakvu nikada nije mogla ni da zamisli.

Knjiga „Stakleni presto“ je prodata u više od tri miliona primerka širom sveta i prevedena je na 35 jezika, dobila je brojne nagrade, između ostalih nagradu YALSA za najbolju knjigu za tinejdžere, našla se i u najužem izboru za nagradu MTV Hollywood Crush, a uskoro ćemo gledati i TV seriju rađenu prema njoj.

Sara Dž Mas - Stakleni tron

Sara Dž Mas

Sara Dž. Mas (30) je autorka popularnih tinejdž serijala „Stakleni presto“ (Throne of Glass) i „Dvor trnja i ruža“ (A Court of Thorns and Roses), za koje je zavredila brojna međunarodna priznanja i koji su se našli na bestseler listama USA Tudeja i Njujork tajmsa. Serijal „Stakleni presto“ počela je da piše kada je imala samo šesnaest godina. Diplomirala je kreativno pisanje na koledžu Hamilton 2008. godine sa najvećim pohvalama. Živi u Pensilvaniji sa svojim suprugom i psom.

/* */