Srpski pisci fantastike počasni gosti zagrebačke konvencije

TRI LICA KNJIGEDomaći pisci fantastike Goran Skrobonja, Oto Oltvanji i Darko Tuševljaković, biće počasni gosti 33. izdanja zagrebačke konvencije ljubitelja naučne fantastike SFerakon, koja se održava od 13. do 15. maja 2011. godine na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (Unska br. 3).

Na ovom gostovanju oni će održati još jednu u nizu zajedničkih promocija sa turneje “Tri lica knjige”, kojom su u proteklih pet meseci čitalaštvu širom Srbije predstavili svoje nove romane: “Čovek koji je ubio Teslu” (Goran Skrobonja), “Kičma noći” (Oto Oltvanji) i “Senka naše želje” (Darko Tuševljaković).

Ovo neće biti njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj u sklopu turneje “Tri lica knjige”. Skrobonja, Oltvanji i Tuševljaković su krajem marta istim povodom bili gosti pazinske konvencije Istrakon. Ipak, organizatori SFerakona najavljuju da će posetioci zagrebačke konvencije imati mogućnost da bolje upoznaju beogradske autore, iz prostog razloga što će počasni gosti biti dostupni posetiocima konvencije tokom sva tri dana njenog trajanja, a pored zajedničke promocije održaće i tri zasebna predavanja.

Goran Skrobonja će održati predavanje o fantastičkom stvaralaštvu u Srbiji, Oto Oltvanji će održati književnu radionicu, a Darko Tuševljaković će održati radionicu najkraće kratke priče.

Više informacija o ovogodišnjem SFerakonu možete pronaći na zvaničnoj veb prezentaciji konvencije: http://www.sferakon.org/