Dejan Ognjanović - Poetika horora

Promocija studije ”Poetika horora” u Smederevu

Najnovija promocija studije „Poetika horora“ dr Dejana Ognjanovića održaće se u utorak 17. novembra 2015, u Koncertnoj dvorani Centra za kulturu Smedereva, s početkom u 19 časova.

Pored autora, o knjizi će govoriti pisac i istraživač na Institutu za etnologiju i antropologiju dr Marko Pišev, a ulogu moderatora imaće urednik naučno-obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo, Marko Cvetković.

Pored „Poetike horora“, publici će biti predstavljena i „Poetika strave“ edicija izdavačke kuće „Orfelin“ koja se praktično izrodila iz same studije. Ova edicija je posvećena prevedenim horor klasicima, a nju trenutno čine tri naslova: „Vrbe“ Aldžernona Blekvuda, „Šaptač u tami“ H.F. Lavkrafta i „Zazviždi i ja ću ti doći“ M.R. Džejmsa.

Takođe, biće reči i o ediciji „Gluvo doba“, posvećenoj domaćim delima iz domena horora, koju je otvorilo drugo dopunjeno izdanje romana „Zavodnik“ Dejana Ognjanovića.

Nakon promocije, svi od navedenih naslova, osim zbirke „Zazviždi i ja ću ti doći“, biće dostupni zainteresovanim ljubiteljima horora po povlašćenim cenama: „Poetika horora“ (1.700 dinara), „Vrbe“ A. Blekvuda (750), „Šaptač u tami“ H.F. Lavkrafta (800) i „Zavodnik“ Dejana Ognjanovića (800).

Ulaz na promociju je slobodan.