Mefisto i Zlatokosa - Srđan Krstić

Predstavljanje novog izdanja romana ”Mefisto i Zlatokosa”

Promocija najnovijeg izdanja romana „Mefisto i Zlatokosa“ Srđana Krstića biće održana u ponedeljak, 27. februara u 18 časova u Delfi Caféu u SKC-u. O knjizi će govoriti književni kritičari Mihajlo Pantić i Aleksandar Jerkov, urednik Zoran Penevski i autor.

Roman „Mefisto i Zlatokosa“ prisutan je na našem književnom nebu gotovo četvrt veka i s vremenom se menjao kroz mnogobrojna izdanja da bi na kraju dobio ovaj konačni oblik. To je kratka, duhovita i strasna priča o ljubavi Palog Anđela i Leponoge Blondine, s mnoštvom likova iz Raja i Pakla koji se upliću u ovu ljubavnu dramu.

Mefisto, Pali anđeo, Čupač duša i Sudija pred vratima pakla, stiže u Grad ne bi li se odmorio od seni kojima sudi. I tu, dok se poigrava jednom dušom, on u koraku Zlatokose žene, u lepoti njenoj, nasluti svoja nebesa. Istog časa, rešen da je osvoji ali samo ako mu se ona svojom slobodnom voljom preda i odlučan da po svaku cenu njenu dušu sačuva čistu, upušta se u rat s anđelima. Preokreti slede jedan za drugim, smenjuju se izdaja, bol i strast, ali duhoviti pripovedač sigurnom rukom vodi čitaoca kroz knjigu do samog kraja, koji niko ne očekuje.

Srđan Krstić (1962) živi, radi i piše u Beogradu. Tokom života bio je izdavač, urednik, prevodilac, lektor, čak i „ghostwriter“, ali je sebe uvek doživljavao kao pisca i svoje knjige uvek je pisao s velikim uživanjem i inspiracijom. Do sada je objavio romane „Mefisto i Zlatokosa“ u sedam izdanja, „Škola Sreće“ u tri izdanja, potom roman „Ratnik i usne“ u jednom, ograničenom izdanju kao i prvi deo serijala „Ogledala nad Beogradom“, pod imenom „Misterija Beograd – Izgubljeni Artefakt“ u dva izdanja.

Romani „Mefisto i Zlatokosa“ i „Škola Sreće“ prevedeni su na engleski i objavljeni kao „Mephisto and Goldilocks“ i „School of Fortune“ u elektronskom obliku. Objavio je i motivacionu knjigu „Borba do pobede“.