”Nokturni” – priče mračne fantastike Kloda Lalumijera

Klod Lalumijer - Nokturni

Nova izdavačka kuća, „Partizanska knjiga“, predstavlja se domaćoj čitalačkoj publici zbirkom kratkih priča „Nokturni“  kanadskog pisca Kloda Lalumijera.

 „Nokturni“ je Lalumijerova treća zbirka, prvobitno zamišljena pod nazivom „Neobične priče o seksu i smrti“ i obuhvata 25 stilski i žanrovski raznovrsnih priča, među kojima se mnoge mogu okarakterisati kao horor ili mračna fantastika.

 „Dobre knjige se, između ostalog, odlikuju i time što čitaoce navode na promenu percepcije stvarnosti, makar ona bila i privremena. Poljuljaju temelje njihovih uverenja, iščaše opšteprihvaćena mišljenja, razbiju predrasude i stave do znanja da će ovaj svet ostati večita nepoznanica koja, uprkos čovekovim naporima usmerenim k njenom spoznavanju, uvek iznova otvara nova, neretko nespoznatljiva polja“ (Nataša Miljković)

Zbirka se objavljuje u saradnji sa Književnom radionicom Rašić, a prevod i predgovor potpisuje Nataša Miljković.

Klod Lalumijer je rođen 1966. godine u Montrealu, u Kanadi. Autor je četiri knjige i više od stotinu priča. Njegova kratka prozna ostvarenja uglavnom su okrenuta mračnoj fantastici. Mnoga od njih adaptirana su za potrebe pozorišta, televizije i stripa. Lalumijerova proza prevođena je na francuski, italijanski, poljski, španski, ruski i srpski jezik. Veb stranica autora: claudepages.info

/* */