M.R. Carey - Girl with all the gifts

Razgovor o romanu “Girl with all the Gifts”

M.R. Carey - Girl with all the giftsTribinski program Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”, koji se ponedeljkom od 19 časova održava u Maloj sali na prvom spratu Doma Omladine, večeras će biti u znaku “Fantastične čitaonice”.

“Fantastična čitaonica” se održava jednom mesečno i na njoj članovi društva “Lazar Komarčić” razgovaraju o unapred odabranom književnom ostvarenju. Ovog meseca to je “Girl with all the gifts” Majka Kerija. Moderator “Fantastične čitaonice” je Bojan Butković.

“Girl with all the gifts” je potresna priča o roditeljskoj ljubavi u svetu punom zombija. Melani je naoko normalna devojčica, živi u vojnoj bazi, druži se sa vršnjacima, voli da čita, vrlo je inteligentna. Ali povremeno moraju da joj stave brnjicu i vežu je lancima, jer kad izbliza namiriše ljudsko meso… Melani i njeni drugari su mali zombiji, i mučna nada u spas čovečanstva.

Keri je karijeru započeo kao strip scenarista, prvo u britanskom 2000AD, a kasnije u ediciji “Vertigo” američkog “DC Komiksa”, gde se proslavio radom na “Luciferu” i “Helblejzeru”. Objavio je dva svoja autorska serijala urbane fantastike, “Crossing midnight” (po motivima japanske mitologije) i “The Unwritten”. Paralelno sa radom na stripu, a po napuštanju serijala “Helblejzer” Keri piše serijal romana o detektivu natprirodnog Feliksu Kastoru.

Ulaz na tribinski program Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” je slobodan.