DEcembar 2010. - januar 2011.


29. januar 2011.

NASTAVAK PRIČE DIMITRIJA VOJNOVA

Stigao je nastavak priče "Beba u raljama Avala filma" Dimitrija Vojnova.

Nakon što je prećutno kidnapovana iz prostorija Avala filma, ambiciozna lepotica Beba Novak se susreće sa nalogodavcem, Budom Đurovićem - ocem njene drugarice Gorice i pripadnikom Oznine parapsihološke jedinice.

Od njega dobija predlog koji sasvim izvesno donosi velike opasnosti, ali istovremeno obećava i uspešan početak filmske karijere u inostranstvu.

07. januar 2011.

DVE PRIČE INSPIRISANE "OSTRVOM PROKLETIH"

Roman "Ostrvo prokletih" poslužio je kao inspiracija za pisanje dve kratke priče.

- "Beba u raljama Avala filma" Dimitrija Vojnova i

- "Sliku tvoju ljubim" Zorana Jankovića.

Obe priče imaju nadnaslov "Hronike Bebe Novak" i obe će uskoro dobiti nastavke.

23. decembar 2010.

IZ ŠTAMPE IZAŠAO ROMAN "OSTRVO PROKLETIH"

Neposredno nakon objavljivanja knjige "Ostrvo prokletih", 20. decembra 2010. godine je održana njena promocija u Domu omladine Beograda.

Promocija je održana u okviru redovne tribine Društva ljubitelja fantastike "Lazar komarčić", a o knjizi su tom prilikom govorili: izdavač Goran Skrobonja, lektor Biljana Mitrović, filmski reditelj Milan Konjević i autor Đorđe Bajić.

Na sajtu Pogled iz svemirskog broda (http://www.sfpogled.net), objavljen je detaljan izveštaj sa ove promocije, a izveštaj u celosti prenosimo ovde.

14. decembar 2010.

NOVI MATERIJALI NA SAJTU

Aktivirana je i "Bonus" sekcija sajta u okviru koje možete pronaći dodatne materijale vezane za roman "Ostrvo prokletih".

Skenirana stranica dnevnog lista Politika (od 7. novembra 2010) sa tekstom Filipa Rogovića "Novi horizonti srpske fantastike", koji donosi kratak osvrt na roman "Ostrvo prokletih"; te mini-galeriju slik.

Takođe, danas smo proširili i sekciju "Prikazi" u kojoj od sada možete pronaći i tekst Ivane Milaković.

13. decembar 2010.

PROMOCIJA KNJIGE U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Na tribini društva ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" (Dom omladine Beograda, I sprat) u ponedeljak 20. decembra 2010. godine, s početkom u 19 časova biće organizovana promocija romana "Ostrvo prokletih" Đorđa Bajića.

O knjizi će govoriti: Goran Skrobonja i autor.

Ulaz na promociju je besplatan.

05. decembar 2010.

"OSTRVO PROKLETIH" USKORO U KNJIŽARAMA

Uskoro iz štampe izlazi prozni prvenac Đorđa Bajića "Ostrvo prokletih". Knjigu objavljuje izdavačka kuća Paladin, u okviru edicije posvećene horor literaturi "Košmar".

Za kupce u pretplati obezbeđen je značajan popust.